top of page
filoejsen-guldsmeden-illustrationer-sign

ILLUSTRATIONERFiløjsen

– en børnebog

I august 2020 udkom børnebogen Filøjsen, som er lavet i samarbejde med Stine Michel, der har skrevet teksten og som også har udgivet Filøjsen som musikfortælling. Jeg har lavet illustrationerne til bogen, og sat den op rent grafisk og så har jeg stået for selve udgivelsen gennem mit forlag, Guldsmeden. 

filoejsen-guldsmeden-illustrationer-sign

FILØJSEN – HISTORIEN

Filøjsen er en poetisk finurlig fortælling om et sødt blødt tumledyr, der lever ved åen under skræppe­bladene. En dag hopper den op på et blad og sejler ned af åen. Der er så meget at se på at Filøjsen må sætte farten ned.

 

På rejsen møder Filøjsen blandt andet sommerfuglen Liv, der har det med at tænke lidt for meget over ting­ene. Men selvom Filøjsen og Liv er meget forskellige opstår der et venskab i mellem dem – et venskab der vil vare mange år fremover, ja måske resten af livet.

FILØJSEN er en bog for børn og voksne, der ønsker en stille stund sammen.

FILØJSEN – NATURFORMIDLING

Bogen åbner for naturformidling for de mindste, man følger bl.a. cintronsommerfuglens forvandling fra puppe til udfoldet sommerfugl. Og man kan gå på opdagelse i de farverige illustrationer og finde flere små insekter, pattedyr og fugle, der lever i og omkring åen. Bagerst i bogen er der et helt lille opslagsværk, for dem der vil vide mere om livet ved åen. Her kan man læse mere uddybende om dyrene og bl.a. om insekternes fantastiske forvandlinger fra larve til voksent insekt.

 

FILØJSEN – ILLUSTRATIONERNE

Illustrationerne til Filøjsen er udført i flydende akvarel og tuch. Åen er et gennemgående element, der binder alle sider i bogen sammen. Nogle gange kun som en grafisk streg i baggrunden, andre gange som en hjerterytme, eller en slags tørresnor, hvor citronsommerfuglens puppe hænger, mens den klækker, og ikke mindst er åen rammen om Filøjsens rejse. 

filoejsen-guldsmeden-illustrationer-sign

Anmeldelser

Det har folk har sagt om Filøjsen

"Filøjsen er en yderst velskrevet og levende fortælling, der er helt i øjenhøjde med målgruppen. Om du vil bruge den som godnatlæsning, som underlæg til den tilhørende musik, som introduktion til nogle af naturens beboere eller som billedbog for de mindste børn, bestemmer du og børnene i din nærhed helt selv – for den kan det hele. ... Det er nemlig meget mere end ”blot” en (billed)bog, der fortæller om en dag i et tumledyrs liv. ... For udover de herlige illustrationer og fortællingen om Filøjsen får du også: en pegebog, en ”led og find” bog, sange og melodier og en tidlig biologisk introduktion til dele af den fauna, der kan findes når man fordyber sig i naturen og dens nu. Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg ikke tidligere har set en bog af denne kaliber.  Mere tak! 

💛 💛 💛 💛 💛 💛

BOGNØRDEN, okt. 2020

bottom of page